مقاله 3

بررسی صفات کمی و کیفی 6 رقم ایرانی و خارجی گیلاس و چگونگی روابط این صفات با میزان ترک خوردگی میوه

در بین محصولات باغبانی کشور، گیلاس توانسته با تولید 12 درصد از کل محصول جهان، جایگاه ویژه ‌ای را به خود اختصاص دهد. سرمایه گذاری در امر احداث باغ ‌های گیلاس به منظور کمک به تولید و اقتصاد جامعه و همچنین جهت بهره‌وری بیشتر امری ضروری به نظر می‌رسد. یکی از مشکلاتی که سبب عدم بهره‌وری لازم در باغ ‌های گیلاس می‌شود، ترک خوردگی میوه است. این پدیده بدلیل جذب مستقیم آب از طریق پوست میوه رخ می‌دهد و سرعت جذب آب به خواص و مشخصات میوه مربوط می‌شود. خصوصیات میوه از قبیل اندازه میوه، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول و خواص کوتیکول در چگونگی بروز این عارضه موثرند. میوه ‌های درشت ‌تر نسبت به ترک خوردگی حساسیت بالاتری دارند. همچنین میوه ‌هایی که دارای سفتی بافت بیشتری هستند بعلت انبساط پایین زودتر دچار ترک خوردگی می‌شوند. به منظور بررسی صفات کمی و کیفی 6 رقم ایرانی و خارجی گیلاس و چگونگی روابط این صفات با درصد ترک خوردگی میوه این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی در باغ کلکسیون کمال آباد کرج صورت گرفت.

ارقام مورد بررسی شامل تک دانه، شبستر، سیاه مشهد، بینگ ، لامبرت و ناپلئون بود. صفات مورد بررسی شامل میزان ترک خوردگی، وزن، طول، قطر، سفتی بافت، میزان مواد جامد محلول، حجم و میزان کلسیم میوه بود.

براساس نتایج این تحقیق بالاترین میزان TSS مربوط به ارقام بینگ، تک دانه و شبستر بود و رابطه مستقیمی بین میزان TSS و ترک خوردگی میوه در این ارقام وجود داشت. بالاترین میزان سفتی بافت میوه مربوط به ارقام بینگ و تک دانه بود. هیچ رابطه آشکاری بین میزان کلسیم و میزان ترک خوردگی میوه مشاهده نشد.

واژه ‌های کلیدی: ترک خوردگی ،‌جذب آب، صفات کمی و کیفی، گیلاس .

آخرین اخبار

تماس با ما

در صورتی که سئوال و یا راهنمایی نیاز دارید با ما تماس بگیرید

آدرس کانال تلگرام: @shekofehealborz
صفحه اینستاگرام: shekofehe.alborz

همراه: 09121610208
تلفن: 09376357920

 

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه  8-17

پنج شنبه 8-12